Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les vendes de cava el 2009 superen els 219 milions d’ampolles, un 3’7% menys que l’any 2008

El cava va vendre 88 milions d’ampolles en el mercat interior, un 0,9 per cent menys que el 2008. En el mercat exterior es van vendre 131 milions d’ampolles, un 5,5 per cent menys que el 2008. El còmput total puja a 219 milions d’ampolles venudes, un 3,7 per cent menys que l’any anterior.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustau García Guillamet ha comentat que cal destacar l’augment en vendes dels caves reserves, que han passat de 16 milions d’ampolles del 2008 a 24 milions d’ampolles el 2009. <br />Pel president del Consell Regulador del Cava els resultats globals del 2009 son positius, tenint en compte la situació actual. Guillamet considera que una caiguda d’un 3’7% s’ha de considerar positiva i destacant també que es tracta del primer sector exportador de vins de qualitat.
Des del Consell Regulador han explicat que les millors xifres del mercat interior se centren en el darrer trimestre de l’any, amb un bon comportament la campanya de Nadal i un resultat final que ha suposat mantenir pràcticament la mateixa xifra que l’any anterior.

Pel que fa a les expedicions en el mercat exterior, ha destacat que presenten un retrocés, però si no es té en compte Alemanya, l’increment de vendes a la resta de mercats suposa un creixement del 10 %. Les vendes en el mercat internacional, en els darrers deu anys han passat de 97 a 131 milions d’ampolles. Els països comunitaris van consumir l’any passat més de 98 milions d’ampolles, un 75 per cent sobre el total de vendes del mercat exterior. <br />Alemanya continua sent el principal país importador de cava, amb 34 milions d’ampolles, tot i que ha baixat un 32 per cent respecte al 2008. El president ha afegit que malgrat el descens, aquest mercat, per ser gran consumidor de vins escumosos de qualitat, tornarà a la normalitat recuperant les xifres aconseguides en anys anteriors.<br />El Regne Unit se situa en segon lloc, amb més de 32 milions d’ampolles i una pujada del 7,79 per cent. Bèlgica desbanca els Estats Units del tercer lloc, amb una pujada del 57,57 per cent i més de 15 milions d’ampolles. El quart lloc és pels Estats Units amb 14 milions d’ampolles venudes, fet que suposa un creixement del 2,26 per cent. El Japó continua ocupant el cinquè lloc amb més de 4 milions d’ampolles i un descens del 23,53 per cent respecte l’exercici anterior. <br />Les dades exposades manifesten les possibilitats de penetració que té el mercat internacional del cava, situant-se en el primer lloc dins del rànquing de les denominacions d’orígens espanyoles, com ha destacat Garcia Guillamet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: