Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca seran a la Junta de la Coordinadora i donen suport als nous estatuts

La coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya celebrava el passat cap de setmana la seva assemblea anual ordinària a Badalona. L’assemblea va escollir la nova junta directiva i ratificava Miquel Botella com a president de la coordinadora.

A banda de l’assemblea ordinària també es va celebrar una d’extraordinària en que el tema principal a tractar va ser la modificació dels estatuts de l’entitat, que han d’acabar convertint-la en una federació de colles castelleres.<br />Per part dels Castellers, el seu representant a la Coordinadora, en Xavier Escribà, comentava que el resultat més destacat de les assembles és que s’ha mantingut la unitat. Escribà apuntava també que els Castellers de Vilafranca seran presents en aquesta nova junta, i amb ganes de treballar. Ha remarcat que tot i la discrepància amb algun dels punts, com el fet que passar a ser una federació pugui fer perdre autonomia i independència a les colles, tenen la voluntat de treballar conjuntament amb la resta.
Per contra, els Minyons de Terrassa han decidit no ser a la Junta, principalment pel ser rebuig a la proposta de donar més impuls i importància al Concurs de Castells de Tarragona.

Una altra de les qüestions que es va tractar fa referència a la possibilitat que els castells puguin ser Patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco. Per Escribà, assolir aquest reconeixement podria ser important de cara a evitar futures directrius europees que poguessin ser restrictives amb el fet casteller, com les que relacionades amb les activitats de foc han preocupat bona part d’associacions catalanes; però que per contra no afectarien la Patum de Berga en ser patrimoni de la humanitat.<br />Durant l’assemblea de les colles castelleres a Badalona també s’ha demanat una major presència del món casteller a la televisió catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: