Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sí s’imposa en les consultes al Penedès tot i que la participació ha estat més elevada als pobles més petits

Les Cabanyes és juntament amb Gelida i Sant Quintí de Mediona una de les tres localitats altpenedesenques que ha promogut aquest diumenge una consulta per a la independència de Catalunya.

I a aquestes s’hi sumen el Vendrell i Llorenç del Penedès. És la segona tongada que es fa a l’Alt Penedès, després de l’organitzada el 13 de desembre passat a Vilafranca, i la primera al Baix Penedès per preguntar als electors si es mostren favorables, contraris o s’abstenen sobre la possibilitat que el país pugui esdevenir Estat propi en el marc de la Unió Europea. Dels cinc municipis penedesencs, Les Cabanyes és el menys poblat que s’ha sumat a la ronda de consultes amb un cens establert en 733 persones Les votacions s’han fet, com a la resta de localitats, de nou del matí a les vuit del vespre i s’han centralitzat en un única mesa, al Centre Cultural i Lúdic. Abans de diumenge ja s’havia registrat un percentatge força significatiu de vots anticipats que arribaven al 8% del cens electoral. <br />Des de la plataforma Les Cabanyes, Decideix! destaquen que s’ha fet una tasca pedagògica per estendre entre el veïnat el missatge de la consulta.

De fet, és el municipi més petit però el que més paperetes ha recopilat a l’urna. Hi ha votat el 38’3% del cens. I si bé la participació és força diferent als cinc municipis, el coincident és el percentatge favorable a la independència. El sí s’hi ha imposat clarament, en tots els casos superant el 90%. <br />A Sant Quintí de Mediona i Llorenç del Penedès, gairebé els dos municipis amb un cens de 1.800 persones, ha votat el 30 i el 32% respectivament del cens. <br />Gelida, amb un cens de gairebé 6.000 persones, ha registrat una participació del 17’2% i el Vendrell, el municipi més gran de Catalunya a acollir una consulta per a la independència, ha estat el menys participatiu de tots, amb un 8’8%.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: