Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La policia de barri estrena la bicicleta com a mitjà de transport per guanyar en rapidesa i efectivitat

Aquesta tarda s’ha presentat el nou servei de la policia de barri en bicicleta que es va estrenar tot just la setmana passada. El sistema de patrullatge en bicicleta de la Policia Local materialitza un canvi important en el funcionament de la policia de barri, que va començar a ser una realitat al mes de setembre.

<br />L’agent 1091 és un dels encarregats de patrullar en bicicleta i ell mateix explicava les tasques que assumeix com a policia de barri.
 

Amb les bicicletes, la policia guanya sobretot mobilitat i accessibilitat a llocs on, fins ara, era difícil la cobertura total. Per exemple, els agents en bicicleta poden arribar amb més facilitat quan hi ha un embús de tràfic per algun motiu o es poden desplaçar amb comoditat per zones de parcs o barris amb molta extensió, com explica el cap de la policia local Ramon Dosaigues.

Els dos agents que van en bicicleta conformen, amb quatre agents més que patrullen a peu, el servei de policia de barri.

Aquest grup d’agents treballen de dues de la tarda a un quart de deu de la nit amb la intenció d’oferir un servei més proper a la ciutadania i captar a peu de carrer les principals necessitats de la població.<br />Per l’alcalde Pere Regull, amb la incorporació de les bicicletes s’optimitzen els recursos que hi ha ara per ara a la policia local.

D’altra banda, en la roda de premsa de presentació de la policia en bicicleta, l’alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana Maria Josep Tuyà van anunciar que aviat es donarà a conèixer el nou organigrama de la Policia Local que s’està preparant. Però abans l’han de posar en comú amb la resta de grups municipals.

L’alcalde ha dit que probablement aquesta setmana o la vinent donaran a conèixer la proposta a la resta de grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: