Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un empresari del cinema explica per què no estan d’acord amb la nova llei

Finalment el cinema del Casal obrirà el dilluns tot i que l’empresa que el gestiona no està d’acord amb la llei del cinema

Com que l’empresa Espectacles Audiovisuals S.L gestiona els cinemes d’una entitat i la junta directiva del Casal és partidària de no tancar el dilluns, finalment, el cinema romandrà obert l’1 de febrer. Recordem que aquest dia bona part dels cinemes de Catalunya faran un tancament patronal amb el suport dels sindicats CCOO i CGT perquè consideren que la llei del cinema, aprovada recentment pel Govern de la Generalitat, els perjudica greument.<br />L’apoderat d’Espectacles Audiovisuals S.L, que a més de gestionar els cinemes del Casal també s’encarrega d’un bon nombre de sales petites arreu de Catalunya, considera que no és el moment adequat per aplicar aquesta llei. Les sales estan en ple procés de canvi per adaptar-se a la nova situació de l’audiovisual. Moltes assumeixen grans inversions tecnològiques que, en el futur, permetrien projectar en diversos idiomes o en versió original. Però, ara per ara, la majoria projecten en 35 mil·límetres.

Lluís Gros destacava que el que demana la llei no és factible, sobretot per a les sales petites, perquè les grans empreses es quedaran amb les còpies.

Gros creu que tot plegat es traduirà en tancament de sales i gent al carrer, quan són les distribuïdores grans les que s’encarreguen de doblar al català o no les pel·lícules. Ell, com molts altres empresaris de cinema, creu que la llei no s’ha consensuat i demostra un grau de desconeixement molt elevat del funcionament de la indústria. Gros ha volgut deixar clar que estan plenament d’acord amb potenciar l’ús del català en el cinema però preferirien que les mesures legals estiguessin consensuades i no arribessin en un moment especialment complicat pels exhibidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: