Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal posa en funcionament el Servei d’Igualtat i Ciutadania, per treballar al voltant de la immigració i la igualtat de gènere

La presentació d’aquest nou servei va anar a càrrec de les conselleres de Ciutadania, Carme Chichoné, i d’Igualtat, Montserrat Vallès, que van comentar algunes de les principals línies de treball del Servei d’Igualtat i Ciutadania. Aquest engloba els àmbits de Cooperació i Solidaritat, Immigració, Igualtat de gènere i Participació ciutadana.

Carme Chichoné per exemple va fer èmfasi en el treball que es vol fer amb els nou vinguts a la comarca; i en aquest sentit s’està enllestint una diagnosi de la situació actual. De moment apuntava que s’ha constatat que el principal nucli d’immigrants prové del Marroc, i concretament de la zona d’Alhoceima; i que per tant es farà una tasca especial amb aquest col·lectiu i en aquella zona concreta del Marroc. La intenció és millorar les condicions dels qui venen a l’Alt Penedès fruit de l’acollida familiar.
Una feina que es vol fer en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació i també amb els ajuntaments de la comarca, que poden aportar la seva experiència i coneixement sobre les diferents necessitats dels col·lectius d’immigrants que acullen.<br />D’altra banda, pel que fa Igualtat, Montserrat Vallès explicava que s’ha volgut fer una reestructuració per tal de treballar en el concepte d’igualtat de gènere en el seu ventall més ampli. La intenció és també fer una diagnosi social de la situació de la dona a la comarca.

Pel que fa a la participació ciutadana, la feina a fer és força ja que era una àrea no gaire potenciada des del Consell Comarcal i que ara es vol enfortir, incidint també en la població nouvinguda. En aquest sentit es volen crear espais de debat i comunicació entre les persones i associacions que treballen temes de immigració, igualtat de gènere, cooperació i solidaritat per facilitar la convivència en general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: