Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament de Sant Sadurní preveu unes inversions de prop de 3 milions d’euros al llarg del 2010

En la trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació, l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, acompanyat d’alguns membres de l’equip de govern, va anunciar una inversió de prop de 3 milions d’€ de cara al 2010.

<p />

Una part important, més d’un milió d’euros arribaran del fons estatals d’inversió local (FEIL), també hi hauran els 600.000 euros que s’han inclòs en els pressupostos de l’Estat d’aquest 2010, i la resta seran assumits pel mateix Ajuntament. L’any que ve també s’espera posar en marxa la millora i ampliació del pont de l’Estació, gràcies al suport de la Diputació, i els pisos de protecció oficial del Pla d’en Mestres, en aquest cas en conveni amb la Generalitat.<br />Pel que fa a les obres incloses en el nou FEIL, Amat va esmentar una intervenció de 554.000 € al Centre d’Interpretació del Cava, 270.000 € per a l’ampliació de l’escola bressol La Fil·loxereta, 159.000 € que es destinaran a una nova ala de l’edifici de la Casa dels Avis i 100.000 € per a la integració paisatgística del cementiri. L’alcalde també es va referir a altres inversions de l’Ajuntament, com ara l’ampliació de l’aparcament del Centre en 100 noves places, la reurbanització dels carrers Indústria, Avernó i Josep Rovira i l’ampliació de la deixalleria (300.000 €).També s’ha previst una actuació a l’agregat rural de Can Catassús de 450.000 €.<br />Pel que fa als suports que poden garantir l’aprovació del pressupost municipal, Joan Amat va dir que s’està negociant per obtenir els vots favorables d’un o diversos grups de l’oposició. L’alcalde va afegir que espera poder aprovar-lo durant la primera quinzena de gener.

A la trobada amb els mitjans de comunicació també hi va assistir el soci de govern de CiU, Isidor Rando. El regidor d’AMI va posar l’accent en la contribució de l’Ajuntament de Sant Sadurní a minimitzar l’escalfament del planeta gràcies a l’ampliació del sistema de recollida porta a porta. També va fer notar que això ha estat reconegut per Greenpeace en un informe recent sobre la incineració dels residus, en el qual es valorava molt positivament la decisió dels ajuntament que han apostat pel porta a porta, entre els quals es destacava Sant Sadurní d’Anoia. El 2010 també ha de ser l’any de la posada en marxa del Pla de Mobilitat i d’alguns canvis en la Regidoria de Joventut, que preveu prioritzar les franges d’edats més joves. <br />La regidora de Benestar Social, Maria Rosell, va posar èmfasi en l’esforç que està fent l’Ajuntament per millorar la situació del tema de les drogodependències, amb serveis com ara el SAFAD o el rodatge d’un curtmetratge per part d’un grup de joves de la vila que aviat serà presentat públicament. Rosell també va recordar el tema dels plans d’ocupació, així com el treball d’inserció laboral amb persones que tenen risc d’exclusió social. L’ampliació de les consultes del CAP, així com l’augment del personal mèdic i d’infermeria, van ser altres elements esmentats per la regidora de Benestar Social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: