Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La productora penedesenca Centset comença a moure el documental Tragovi

La productora de Les Cabanyes Centset preestrena a Sarajevo el documental Tragovi, sobre la vida quotidiana dels joves que van viure la guerra.

Oriol Gallart i Guillermo Carreras-Candi són dos dels integrants de la productora amb seu a Les Cabanyes Centset. El segon ha estat l’encarregat de realitzar el documental de 95 minuts "Tragovi" que va ser preestrenat fa uns dies en un festival a Sarajevo. "Tragovi" explica la vida quotidiana d’un grup de joves que van viure la guerra quan eren petits, els segueix el rastre i intenta donar una visió externa però fidel del que són aquestes vides.<br />La preestrena dins del Festival de Cinema documental i drets humans de Sarajevo va servir per obtenir les primeres opinions del públic que, segons el director, van ser positives.

La pel·lícula documental és un treball que ha estat el resultat d’un trajecte molt llarg i intens. Tot plegat ha durat tres anys. Però ha servit, no només per a obtenir aquest producte audiovisual, sinó també per a fer reflexionar l’equip que l’ha creat.

"Tragovi" és un treball acurat i profund que introdueix els espectadors en la vida dels seus protagonistes. És el cas de la Bojana, que va passar la infantesa en un orfenat i ara té una família però es troba en un estat físic força demacrat malgrat estar embarassada del seu segon fill. <br />
La imatge del documental és una de les eines per a transportar els espectadors fins a aquesta realitat no tan llunyana, com explica Oriol Gallart.

Centset vol moure la cinta ara per diversos festivals nacionals i internacionals per donar-hi la major difusió possible. Això suposa que encara no puguin establir dates exactes per a una estrena oficial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: