Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

IV seminari d’història de l’IEP

L’Institut d’Estudis Penedesencs celebra divendres i dissabte de la setmana que ve el quart seminari d’història després de cinc anys de la darrera edició.

Amb la finalitat d’aprofundir en la vida quotidiana dels penedesencs al llarg de la història, l’Institut d’Estudis Penedesencs torna a organitzar, després de cinc anys, el seminari d’història. En aquesta ocasió, la quarta edició del seminari tindrà lloc el divendres 16 i el dissabte 17 d’octubre, la setmana vinent, i constarà de diverses conferències amb experts i presentacions de publicacions de la mateixa temàtica.<br />L’historiador Daniel Sancho, des de la secció d’història de l’IEP, explicava la idea del seminari.

El seminari portarà experts com José Enrique Ruiz o el vilafranquí Josep Mestres per tal d’analitzar com vivien els penedesencs a l’edat mitjana o al neolític.

La conferència inaugural del seminari es farà el divendres a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès, a dos quarts de vuit del vespre. I la de cloenda serà al Saló de plens de l’Ajuntament a la mateixa hora del dissabte.

D’altra banda, l’Institut d’Estudis Penedesencs també organitza els itineraris literaris, una proposta per als mesos d’octubre i novembre elaborada en col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner i que també tindrà lloc a El Vendrell i a Vilanova.<br />L’itinerari literari a Vilafranca es fa aquest diumenge a dos quarts d’onze del matí i la sortida té lloc des de la Plaça del Penedès. Proposa fer un recorregut per diversos carrers i places de la vila per recordar els escriptors que, en les diferents etapes de la literatura catalana, s’han fixat en aspectes de l’entorn vilafranquí. Manuel Milà i Fontanals, Lluís Via, Pere Alagret, Manuel Trens i Rodolf Llorens i Jordana són alguns dels noms que apareixeran al recorregut. Però també altres com Eugeni d’Ors, Josep Pla, Pau Vila o Josep Maria de Sagarra. L’activitat ha estat preparada per la professora de literatura catalana Maria Teresa Gil i per assistir-hi cal trucar abans al 93 892 19 79.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: