Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dues agents cíviques s’incorporen a l’Ajuntament de Sant Sadurní gràcies a un pla d’ocupació

Les agents cíviques Rosa Maria Colomera i Teresa Reche s’han incorporat aquest dilluns a l’Ajuntament per desenvolupar durant tres mesos una acció d’educació cívica pels carrers de la vila.

Aquesta iniciativa ha estat realitat gràcies a l’actuació conjunta de quatre àrees de l’Ajuntament (Benestar Social, Medi Ambient, Governació i Promoció Econòmica) i està finançada mitjançant un pla d’ocupació de la Generalitat. La regidora de Salut, Maria Rosell, comentava que la voluntat és informar la ciutadania sobre les diverses ordenances de civisme que hi ha a Sant Sadurní. Es tracta de fer arribar tot el material editat per el consistori sobre aquests temes als ciutadans, al mateix temps que recollir suggeriments. Deixen clar també des de l’Ajuntament que en cap cas son inspectors ni policies, i que tenen una tasca purament informativa.
De fet es tracta de dues places, que es repartiran un ampli horari d’atenció que va de les 8 del matí a les 9 del vespre, de dilluns a divendres. La regidora de Salut destacava també el fet de ser una acció transversal de diverses regidories i afegia que una de les seves tasques serà informar sobre l’ordenança de tinença d’animals i la de recollida de residus, a més de la futura ordenança de civisme. Les dues agents cíviques es podran identificar fàcilment perquè portaran una armilla reflectant i un rètol penjat al coll.

Les agents cíviques, però, no tindran potestat sancionadora i evitaran els enfrontaments amb la població, a la vegada que es coordinaran amb els policies de proximitat.

Maria Rosell va comentar que un dels problemes principals per garantir un bon estat dels carrers és que els propietaris d’animals siguin responsables (portin els gossos lligats i recullin els excrements). Les agents ho vetllaran de prop, i també comprovaran que els animals estiguin censats. Una altra conducta que procuraran evitar és que s’alimentin als gats de carrer, a excepció de les persones que formen part de l’associació Gat Sà.<br />També prestaran especial atenció a temes com la recollida de brossa i la neteja dels carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: