Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Inter, pioner de l’ensenyament digital

Els 700 alumnes de l’Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní es convertiran en pioners de l’ensenyament digital a l’Estat espanyol.

Aquest dilluns l’inici del curs escolar 2009-2010 a l’Escola Intermunicipal del Penedès, a Sant Sadurní, ve marcat per la referència de ser un centre educatiu 2.0 a l’Estat o el que es coneix com a digitalització íntegra de les seves aules. L’empresa Cospa and Agilmic que ha implementat les noves tecnologies en el centre educatiu presentarà dilluns tot el matí la nova estructura digitalitzada que hi ha instal·lat i els mitjans de comunicació podrem veure la utilització de les noves eines digitals educatives. <br />Tot plegat consisteix en trenta pissarres digitals interactives, laboratoris d’informàtica complerts amb uns 200 ordinadors, que disposen de connexió sense fils (wifi) en totes les dependències i un sistema de comunicació amb pares i alumnes a través d’un butlletí de notes online i alertes per sms. <br />El director de la Intermunicipal, Lluís Massana, ha parlat a Ràdio Vilafranca del que suposa per als alumnes la implantació d’un sistema que usa eines digital i les combina amb les tradicionals…

I són unes noves dinàmiques de treball que afecten naturalment a la manera d’impartir classes i preparar-les prèviament els professors. Tota la plantilla de professorat des del curs passat ja ha estat format en les noves tècniques i sistemes digitalitzats. Massana comenta que el treball és progressiu i s’alternen els dos mètodes d’ensenyament.

 

El director de la Intermunicipal ha valorat en aquests termes què representa per l’educació el nou mètode basat en les eines digitals i informatitzades…

L’escola, de titularitat municipal, rebrà els alumnes de 1er d’ESO dilluns a les nou del matí. La resta de cursos reprendran les classes i encetaran el nou curs al llarg de la setmana que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: