Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP ha denunciat que el mercat municipal de la carn incompleix la normativa d’accessibilitat

Els membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es queixen que continuen havent-t’hi establiments i equipaments que no garanteixen l’accessibilitat i marginen sistemàticament, diuen, centenars de ciutadans amb dificultats de mobilitat.

La CUP recorda que des de fa catorze anys hi ha un decret de Benestar Social de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques que regula entre d’altres que els edificis públics municipals no han de presentar cap barrera arquitectònica i han de disposar d’uns serveis higiènics d’ús públic adaptat. Això, malgrat tot, no es compleix en tots els casos. La CUP recorda que tot i les irregularitats en equipaments municipals l’aleshores govern del PSC “mai no va intentar solucionar el problema” i ara lamenta que l’actual govern de CiU mantingui també la mateixa irregularitat al mercat municipal de la carn. L’equipament, recorden, es va inaugurar fa un any i mig i des d’aleshores no s’ha fet res per solucionar els problemes d’accés. La CUP afegeix que tot i les reunions mantingudes amb l’actual govern local només han trobat silenci com a resposta. No se’ls donen dates ni propostes per solucionar-ho.

Per tot plegat, el que demanen a l’Ajuntament és que assumeixi les seves responsabilitats i faci un projecte per a l’adaptació dels serveis a la planta baixa per adaptar-los a la normativa vigent. Al mateix temps, que canviï l’ascensor que puja a la planta del restaurant perquè tingui les mesures necessàries, i que apareixen al projecte, per permetre l’ús a tots els ciutadans.

La CUP recorda a l’Ajuntament que els establiments de nova obertura han de complir cent per cent la normativa d’accessos i d’ús de serveis adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: