Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Parròquies de Vilafranca fa una crida a la ciutadania per col·laborar amb els costos de la restauració de Santa Maria

Els costos de restauració ascendeixen a 300.000€.

A causa de les fortes ventades dels mesos de gener i febrer, es van produir algunes esllavissades als campanars de la façana principal de la Basílica de Santa Maria.

Per aquest motiu, en un primer moment es van col·locar unes tanques a la base dels 2 campanars, tot i que actualment ja s’han retirat. El que des de fa uns mesos podem veure, son unes bastides que recobreixen els dos campanars bessons de la part davantera i que protegeixen l’estructura de possibles despreniments de parts malmeses.

Davant d’aquest fet, parròquies de Vilafranca va demanar un estudi tècnic a uns arquitectes experts en restauració i conservació del patrimoni arquitectònic, i en concret, en edificis destinats al culte, com la Catedral de Tarragona. <br />Fruit d’aquests estudis s’ha determinat que a causa del contacte amb l’aigua de la pluja, el ferro intern ha produït importants oxidacions amb un gran augment de volum del ferro, fet que ha provocat els trencaments a tota l’estructura. <br />Les valoracions prèvies a la restauració per part dels arquitectes conclouen que el cost total, sense sumar el lloguer de les bastides que ja es paga actualment, sumaria una quantitat total de 300.000€. Per aquest motiu, parròquies de Vilafranca fa una crida, tant als ciutadans com a les institucions, empreses o comerços a col·laborar amb els costos de restauració. Mossen Jaume Berdoy fa una crida a la ciutadania

Un dels dubtes que es planteja però és la celebració de la Festa Major i l’entrada i sortida de Sant Fèlix. Mn. Berdoy ha assegurat que Sant Fèlix entrarà i sortirà però adverteix que no es podran fer actuacions pirotècniques a cap dels campanars.

Des de parròquies de Vilafranca anuncien que la campanya començarà pròpiament al mes de setembre, i que es crearà una comissió expressa que gestionarà tota la campanya. A banda, tot i que encara s’ha de definir, és possible que s’obri un compte corrent perquè tothom qui ho vulgui pugui fer les seves donacions.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: