Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obert al trànsit l’enllaç de Santa Digna

La cruïlla d’entrada a Vilafranca des de Vilanova que ha estat afectada per les obres de l’AVE i de nova urbanització durant molts mesos.

El passat mes d’abril es van iniciar les obres de l’anomenat enllaç de Santa Digna, amb els treballs de restabliment de les canalitzacions de serveis. Aquests treballs van comportar el soterrament de les canalitzacions i, per tant, la retirada de les torres metàl·liques aèries que sustentaven les línies en aquest punt.

Un cop finalitzades aquestes canalitzacions, ja va començar a executar l’obra d’urbanització dels vials. Els primers treballs van consistir en la construcció d’un pas com a prolongació del carrer de la Mare Ràfols per tal connectar el carrer del Comerç amb el carrer de Santa Digna. Cal recordar que el projecte per restablir els vials sobre la cobertura de les vies a la zona de Santa Digna, amb un pressupost de gairebé 560.000 euros, s’ha fet per donar solució a una de les entrades a Vilafranca, que va quedar afectada per les obres de soterrament i cobriment de les vies, i acabar amb la situació de provisionalitat.<br /><br />Des d’avui es restableix els vials per a la circulació tant de vehicles com de vianants reordenant el trànsit a través d’una rotonda amb forma de trapezi . Aquesta rotonda integra el tram final del carrer del Comerç, la prolongació del carrer Mare Ràfols, la prolongació del passeig Rafael Soler i la prolongació carrer Cal Bolet. Els vehicles que vulguin sortir de Vilafranca en direcció a Vilanova ho poder fer tant pel carrer de Santa Digna , que manté el doble sentit que tenia anteriorment.

Pel que fa al trànsit d’entrada, accedeix a Vilafranca a través de l’avinguda de Vilanova, el tram final del carrer del Comerç i la prolongació del carrer Mare Ràfols per sobre de la cobertura de les vies fins a enllaçar amb el carrer de Santa Digna.

L’altre àmbit d’actuació del projecte ha estat la nova urbanització del tram inicial de l’avinguda de Vilanova, entre l’avinguda d’Europa i el carrer del Comerç, just davant de l’estació d’autobusos i de la plaça de Vilanova. S’ha rebaixat la calçada d’acord amb les noves rasants de la llosa de cobriment de les vies, s’han construït voreres i està previst plantar-hi arbrat en ambdós costats i una calçada central amb un carril per a cada sentit. Amb aquesta nova configuració, aquest vial tindrà una imatge de passeig arbrat que fins ara no tenia. <br />D’altra banda per fer les obres també es va haver de desmuntar la històrica creu de terme de Sant Digna. Aquesta creu està desmuntada i en un futur es tornarà a col·locar, quan s’urbanitzi l’interior de la rotonda. Mentre tan la Generalitat ha previst fer una exposició sobre simbologia religiosa que es podrà veure el mes de setembre al Palau Robert de Barcelona i on s’exposarà la creu de Santa Digna de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: