Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de Can Coral s’han manifestat aquest matí davant l’Ajuntament de Torrelles reclamant revisar les quotes urbanístiques

Des del consistori consideren que les obres es faran en el terminis previstos, i diuen haver demanat ajuts i subvencions.

Ja fa alguns anys que els veïns de Can Coral, a Torrelles, estan immersos en el procés de reparcel·lació de la seva urbanització. Una situació que els ha portat ha haver d’assumir quotes de pagaments força elevats, que alguns d’ells en aquests moments no poden assumir; i uns aplaçaments que havien pactat i que ara sembla que s’estan incomplint. Aquest matí s’han manifestat davant de l’Ajuntament de Torrelles reclamant que se’ls escolti i que s’actuï per tal de poder revisar les quotes i els aplaçaments de pagament. La representant dels veïns, Mª Teresa Rodríguez, comentava que hi ha un veí que ja ha estat embargat.

Els veïns de Can Coral s’han queixat també que l’Ajuntament avui no els ha volgut ni rebre, i que tenien la porta tancada per tal que no poguessin entrar.

D’altra banda, l’alcalde accidental de Torrelles, Jaume Brichs, comentava que divendres es va fer una assemblea amb els veïns, que va ser molt participativa. Brichs explicava que l’Ajuntament va respondre totes les qüestions que es van plantejar, i que es farà tot el possible per tal de buscar solucions a les problemàtiques que tenen els veïns. Tot i això, les qüestions econòmiques actuals son molt complicades, i des de l’actual equip de govern s’argumenta que les obres es van adjudicar pocs dies abans de les eleccions del 2007 i que ells ara mateix estan gestionant les obres el millor que poden. Brichs també vol tranquil·litzar els veïns assegurant que les obres no s’aturaran i que es finalitzaran una mica més tard del previst, a mitjans de 2010.

Brichs insisteix en que els veïns sabien des de l’any 2005 la situació en que es trobarien, i que havien de fer front a quatre quotes. En aquell moment no es van sentir gaire queixes, i ara difícilment es poden fer canvis en els terminis, si la llei no ho permet.

Des de l’Ajuntament han explicat també que han demanat una subvenció a l’Agencia Catalana de l’Aigua per fer el col·lector que va de la zona baixa de Can Coral fins a Torrelles, però que de moment no han rebut resposta.

També han demanat una subvenció per a les urbanitzacions no iniciades, tot i que la de Can Coral és una urbanització que ja està iniciada i que igual no podrà entrar-hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: