Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La recuperació de les persones en risc d’exclusió és cada cop més lenta i desigual

La recuperació de les persones en risc d’exclusió és cada cop més lenta i desigual

L’any 2023, Càritas va atendre un total de 1.719 persones i 714 llars a la comarca de l’Alt Penedès, tal com s’exposa a la seva nova memòria anual.

Unes xifres molt similars a les dels últims dos anys, i que cada cop reflecteixen més, que les persones amb risc d’exclusió no es recuperen a la mateixa velocitat que la resta de la població, que en els últims anys s’ha beneficiat de mesures com l’augment del salari mínim o la nova reforma laboral.

En aquest sentit, el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Ramon Carbonell, posa l’accent en la inflació, com a principal culpable d’aquesta situació de desigualtat.

El mateix Carbonell, també recorda que el perfil més atès aquest any han estat majoritàriament dones. Moltes d’elles, amb fills menors d’edat a càrrec.

De cara al futur, des de Càritas creuen que si la situació no millora, hauran d’ampliar la seva atenció a més persones d’una mateixa família, amb un recorregut a llarg termini, ja que la recuperació dels individus atesos serà molt més lenta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: