Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca comptarà amb un cinquè jutjat de primera instància i instrucció, una vella demanda

<p />Un dels 18 nous jutjats que el govern espanyol ha creat a Catalunya, tres dels quals de violència domèstica, es troba a Vilafranca.

D’aquesta manera, la capital altpenedesenca comptarà amb un cinquè jutjat de primera instància i instrucció que s’afegirà als quatre de què ja disposa, a l’edifici estrenat fa un any i mig a l’Avinguda Europa, a la Girada. De fet, l’anunci oficial s’ha conegut arran del reial decret del consell de ministres de divendres per al qual es creen 135 jutjats nous a l’Estat. <br />Recordem que la demanda d’un quart Jutjat ja va ser resolta ara fa tres anys per part de l’Estat després de les intenses gestions del Departament de Justícia del govern català. <br />De la mateixa manera, ara, la petició d’un cinquè jutjat, reclamat pels funcionaris i professionals de la justícia des de fa alguns anys, també acaba sent una realitat. Per això l’Ajuntament de Vilafranca s’ha felicitat per l’aprovació definitiva d’aquest cinquè jutjat.

Amb la consecució del cinquè jutjat s’espera poder ampliar la capacitat d’absorció d’expedients d’un servei que pateix, com és sabut, una situació de col·lapse des de fa anys. <br />D’altra banda, els casos de violència de gènere que es puguin denunciar a la nostra comarca es desviaran a partir d’ara en un jutjat especial de violència sobre la dona que es crearà a El Vendrell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: