Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La liberalització del mercat elèctric ja és un fet, des d’aquest mes de juliol

Es tracta d’un pas més en el procés de liberalització del mercat energètic que s’està duent a terme als diferents estats membres de la Unió Europea.

Això vol dir que des del 1 de juliol han desaparegut les tarifes regulades, i que tots els consumidors i usuaris d’electricitat ens trobem en el mercat lliure. La normativa que regula aquest canvi estipula també l’existència d’una tarifa d’últim recurs, i que estipula uns preus màxims i mínims, i que han d’oferir totes les empreses comercialitzadores.<br />Des del Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca, Núria Sanromà comentava que en aquests moments els usuaris tenen dues opcions. Una és optar per no fer res i romandre com a client de la mateixa empresa distribuïdora amb qui estaven fins ara, acollint-se a la tarifa d’últim recurs.
L’altra opció passaria per buscar ofertes o tarifes més competitives en d’altres empreses. En aquest cas Sanromà recorda que cal tenir presents tot un seguit de consideracions que permetin fer la tria amb tranquil·litat i segurs del que és el que més ens convé.

A banda existeix també regulada una tarifa social, que s’aplicaria a les persones amb menys recursos econòmics. Per sol·licitar aquesta tarifa cal posar-se en contacte amb la companyia subministradora.<br />De totes maneres en aquests propers mesos les empreses han de facilitar la informació i els contactes als seus clients en les factures que els facin arribar, i també en les seves pàgines web han de tenir tota la informació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: