Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre Sant Fèlix, el romà fet vilafranquí

S’ha presentat a Barcelona el llibre Sant Fèlix, el romà fet vilafranquí, escrit per Josep Maria Juncà i Antoni Ribas.<br />

<br />L’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb Caixa Penedès, edita el llibre de més de 400 pàgines, que és un estudi de la recepció que els ciutadans de Vilafranca fan de la relíquia de Sant Fèlix, de com neix la devoció envers aquest màrtir romà i s’engresca una festa que esdevé Festa Major de la vila.<br />La presentació es va fer ahir al Museu Diocesà, i el periodista Antoni Ribas, destacava el fet que un sant arribat de Roma sigui acollit molt aviat com a patró de la vila.<br /><br />Els autors han fet una tasca de recerca en els diversos arxius en els que s’hi troba recollida informació de la vila i dels principals protagonistes que té el procés de recepció de la relíquia. La investigació abasta des de mitjans del segle XVII fins entrat el XIX i el XX. El treball també recull com creix la devoció i constata les diverses rogatives que es fan a la vila pràcticament des de l’endemà d’arribar la relíquia. Sant Fèlix va ser el patró de l’aigua –de la pluja i del bon temps— i al cap de 76 anys va ser votat compatró de la vila, per formar una tríade protectora amb Sant Ramon de Penyafort i Sant Jocund. El llibre també es presentarà a Vilafranca el 21 d’agost.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: