Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP vota en contra de l’aprovació inicial del Pla Metropolità

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès presentarà al·legacions a l’aprovació inicial del Pla territorial metropolità de Barcelona.<br />

<br />La Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona ha aprovat aquest divendres el Pla territorial metropolità de Barcelona. Es tracta d’un pla acordat per la Generalitat, ens locals, l’Ajuntament de Barcelona, associacions municipalistes i l’Administració de l’Estat que esdevé el primer pla propi que té la l’àrea metropolitana, i pretén ser una eina d’ordenació i delimitació dels espais. <br />El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella va assistir a la reunió del divendres per emetre el seu vot, que va ser negatiu a l’aprovació inicial en considerar que el Penedès queda desprotegit i que no s’acompleixen alguns dels supòsits que contempla el Pla director territorial de l’Alt Penedès.<br /><br />D’altra banda, Olivella apuntava la intenció d’incrementar el pes del sistema ferroviari en el transport de mercaderies que recull el pla metropolità i que també afectaria el Penedès. En aquest sentit, Olivella es referma en que no és el que contempla el pla director de la comarca.<br /><br />Ara, el Consell Comarcal presentarà les seves al·legacions en el període reglamentari, abans de l’aprovació provisional.<br />El projecte de pla territorial metropolità de Barcelona afecta un total de 164 municipis a una zona que és només el 10 per cent de la superfície de Catalunya, però on hi viu el 70 per cent de la població. Impulsa, sobretot, una nova xarxa viària i ferroviària per l’any 2026. Així, inclou projectes viaris com el túnel d’Horta per sota de Collserola, l’eliminació de les vies de tren del Maresme o el polèmic quart cinturó o ronda del Vallès, el traçat de la qual encara no queda definit en aquest pla. <br />El pla també aposta per una millora de la xarxa ferroviària, amb noves línies de metro, noves estacions per l’AVE o la línia orbital ferroviària, entre d’altres. <br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: