Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU vol evitar l’increment del deute retirant del pressupost les inversions previstes amb la venda de terrenys

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, han avançat avui quin és el seu projecte d’inversions previst en el pressupost per aquest 2009.

Ruiz ha assenyalat que en els darrers anys l’anterior equip de govern contemplava unes partides d’inversió que s’havien de finançar mitjançant la venda de terrenys, que al final no s’han venut. En els darrers cinc anys la xifra d’aquestes vendes no assolides sumaria un muntant de 21 milions d’euros.
El nou govern no vol utilitzar aquest sistema, perquè considera que acaba oferint un pressupost irreal que pot dur a un endeutament excessiu.

Segons Ruiz el deute financer a llarg termini és de 19 milions d’euros, als quals cal afegir el deute de 24 milions per les obres de cobriment de les vies. En aquest cas el govern no vol pagar aquesta suma , mentre no es resolguin els problemes de sorolls i vibracions, però reconeixen que el Ministeri podria reclamar-los.<br />Per la seva banda l’alcalde ha recordat que una de les apostes que fa CiU és la reducció de la despesa que genera el govern. En aquest sentit l’equip de govern costa 103 mil euros menys en sous, que l’anterior i també es farà una forta reducció de les despeses de representació.

Així la proposta amb la que treballa CiU pel pressupost de 2009 passa a una inversió de 9’8 milions d’euros, sense tenir en compte el finançament a través de la venda de terrenys municipals.<br />Dins de les inversions hi ha projectes en marxa com la nova rambla de Sant Francesc, amb 1’7 milions d’euros, les inversions de la llei de barris a l’Espirall amb 700 mil euros, una aportació per les obres del museu amb 400 mil euros, o inversions a la via pública per un cost de 800 mil euros.

També es destinarà un milió 250 mil euros per la millora de la xarxa d’aigües i clavegueram o 3 milions i mig a habitatge de protecció oficial.<br />L’equip de govern té previst portar a aprovació el pressupost de l’ajuntament de Vilafranca d’aquest 2009 el proper mes de juny, en un ple que provablement se celebrarà el dia 16.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: