Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig 2009 tindran el 100% de l’espai ocupat

Ha tingut lloc la presentació pública de les Fires i Festes de Maig, o dels Enamorats, de Vilafranca d’enguany, que es donen a conèixer amb el lema "Deixa’t seduir".

Del 15 al 17 de maig Vilafranca celebrarà les centenàries Fires de Maig, una de les mostres multisectorials comarcals més dinàmiques i amb més bona salut de totes les que s’organitzen arreu del territori català.
L’alcalde Pere Regull, la regidora de Comerç, Fires i Mercats M. Dolors Rius i diferents membres de la Comissió de Fires que representaven els diferents sectors implicats, han estat els encarregats d’exposar les principals novetats del certamen. Destacaven que, malgrat la crisi econòmica, les Fires mantenen pràcticament inalterable el nivell de participació, amb un 100% de l’espai disponible ocupat, en total 16.500 metres quadrats d’exposició. A les Fires hi assistiran 175 expositors, que ocuparan un total de 202 estands. Dels 175 expositors un 61% són de Vilafranca, seguits d’un 17% de la resta de la comarca, gairebé un 11% de les comarques properes, metre que un altre 10% prové d’altres poblacions i un 2% de la resta de l’estat. La bona resposta dels expositors la destacava la regidora de Fires, M. Dolors Rius.

Una altra novetat és que s’ha apostat per reforçar l’espai dedicat a la gastronomia.

A la Mostra Gastronòmica hi participen 5 restauradors de la comarca que elaboraran una quinzena de plats. Per 4 euros es pot comprar un tiquet i degustar qualsevol plat dels que s’ofereixen. Al Carrer de la Gastronomia s’hi habilitarà una carpa amb taules i bancs a mode de taverna.<br />Els encarregats de posar-hi els vins serà UVIPE, que a les Fires tindrà un estand on es podran degustar més d’una seixantena de vins i caves provinents de 25 empreses del Penedès. El preu de la degustació serà de dos euros, amb la copa de regal, i un euro pel tiquet de repetició. L’horari de la Mostra Gastronòmica s’allargarà una hora més que el de les fires fins a 2/4 d’11 de la nit. La resta del carrer de la Gastronomia l’ocuparan expositors dedicats als productes d’alimentació artesanal així com l’estand de l’Associació de Criadors de la Gallina de Raça Penedesenca i l’estand de la ciutat agermanada de Bühl.<br />D’altra banda, a l’igual que es va fer l’any passat, per incentivar les vendes, el sector de l’automoció fa, per segon any, un sorteig de 5.000 euros entre tots aquells que hagin fet la reserva en ferm o hagin adquirit un vehicle durant els tres dies que dura la Fira. Antoni Jounou, representant dels expositors

Aquells que així ho hagin fet hauran de dipositar a l’urna de l’estand del Patronat de Turisme la butlleta que prèviament els hauran donat el concessionari degudament emplenada. El sorteig serà el diumenge 17 de maig, a les 9 del vespre, a l’estand d’informació.<br />El tret de sortida de les Fires serà el pregó que pronunciarà la periodista de Catalunya Ràdio Rita Marzoa el dimarts 12 de maig. En el mateix acte es lliuraran els premis del Concurs de Cartes Romàntiques d’Amor i de Desamor en la seva quarta edició. L’edició 2009 de les Fires de Maig 2009 arrenca amb una novetat: un concert inaugural. Divendres 15 de maig, just després de la inauguració oficial de les Fires, a l’escenari situat entre els pavellons 1 i 2 del recinte firal, hi haurà l’actuació del grup Macedònia, el màxim exponent de la música per a nens del panorama musical català.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: