Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albert Bastardes planteja les necessitats lingüístiques de futur per Catalunya

L’acte institucional de la Diada de Sant Jordi comptava aquest any amb l’al·licient de ser el primer acte públic en el que s’estrenava l’equip de govern de CiU.

<br />En primer lloc va donar la paraula al director de l’institu Eugeni d’Ors, Toni Resta, perquè l’acte es celebrava tenint en compte que l’institut commemora aquesta setmana el seu 75è aniversari.<br />Tot seguit el regidor de cultura, Josep Maria Figueras, va fer la presentació del conferenciant, agraint l’organització de l’anterior govern. També va demostrar, com a filòleg, un coneixement de la matèria i del convidat.
El catedràtic de socio-lingüística Albert Bastardes és vilafranquí però fa anys que no viu a la vila. aquest fet i l’aniversari de l’Eugeni d’Ors, va motivar que hi hagués molta afluència de públic al saló de sessions. <br />La seva conferència es titulava " Les llengües mitjanes a l’era glocal" i l’objectiu era divulgar un seguit de coneixements que expliquen la complexitat de la organització lingüística de la humanitat, especialment amb l’actual procés de globalització muncial, i com això afecta al català.

També va anotar el perquè de la necessitat de buscar noves fórmules lingüístiques d’organitzar el pensament. Posant com a exemple la mateixa paralula glocal.

L’acte el va cloure l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va felicitar l’institut Eugeni d’Ors pels seus 75 anys d’història i va parlar de la necessitat de reforçar l’orgull de sentir-se català .

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: