Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca inicia amb 40 persones escollides a l’atzar el procés per assolir uns pressupostos participatius

El passat 9 de març, el Saló de Sessions de la Casa de la Vila, acollia l’acte d’inici formal del que serà un procés de participació en els pressupostos municipals que es desenvoluparà durant el 2009.

<p />

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, que estava acompanyat per portaveus i representants dels grups municipals. 40 persones conformen el Grup de Participació Ciutadana i seran les que al llarg del procés podran conèixer què és un pressupost municipal, com s’elabora i també podran fer propostes d’inversions que creguin prioritàries a executar durant el 2009/2010 fins a un import de 300.000€. Aquest procés comença arran d’un acord de Ple aprovat amb la unanimitat de tots els grups municipals del consistori. <br />La participació en el marc dels pressupostos municipals durant el 2009 serà una prova pilot que ajudarà a configurar un model de pressupostos participatius pels anys futurs. Paral·lelament una comissió de seguiment formada per representants dels diferents grups municipals i tècnics de l’Ajuntament ha estat treballant fins el moment en diverses decisions respecte els paràmetres a tenir en compte en la selecció del Grup de Participació Ciutadana i la metodologia de treball a seguir.<br />El Grup de Participació ciutadana el formen persones escollides a l’atzar, residents a Vilafranca, homes i dones per igual, d’entre 18 i 75 anys, dels 5 barris i de diferents procedències, de manera que hi puguin tenir cabuda una gran diversitat de visions i experiències com a ciutadans i ciutadanes.

El GPC treballarà des del mes de març fins al mes de juny amb l’objectiu de proposar i prioritzar un llistat d’inversions que amb l’ajut de tècnics municipals caldrà valorar per arribar a presentar una o diverses propostes a executar, i a la vegada, amb la seva experiència, ajudar a proposar un model de pressupostos participatius per Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: