Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats preveuen un 70% de participació a la vaga de mestres

Demà hi ha convocada una vaga de mestres que, segons els sindicats, tindrà un seguiment al voltant del 70% a l’escola primària a l’Alt Penedès.<br />

<br />Segons les dades recollides fins aquest dilluns a la tarda pels sindicats, es preveu una participació a la comarca d’entre un 65 i un 70% en la jornada de vaga convocada per demà. Aquestes dades pertanyen bàsicament a l’Educació Primària. Els centres de Secundària, Serveis Educatius, Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes, no han facilitat dades definitives.<br />Els mestres han decidit fer vaga per mostrar el seu rebuig contra la política educativa del Departament d’Educació de la Generalitat. Les principals reivindicacions són que la nova Llei d’Educació de Catalunya sigui un instrument útil per cohesionar el món de l’educació i evitar la segregació educativa, tot aconseguint un servei públic més just i equitatiu. D’altra banda, rebutgen la proposta d’implantar hores extres voluntàries als centres educatius per als mestres que ho vulguin, una mesura retirada provisionalment pel Conseller d’Educació Ernest Maragall.<br />Finalment, no accepten la disminució de pressupostos per al funcionament dels centres, el dèficit de noves construccions escolars ni la superació, en molts casos, del nombre d’alumnes per aula. I no estan disposats a acceptar la falta de compliment dels acords que figuren al Pacte Nacional d’Educació.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: