Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un any després de l’inici del pas de l’AVE per la vila, els problemes dels veïns per vibracions i sorolls no han millorat

Aquest divendres, dia 20 de febrer, fa un any que passava per la vila el primer AVE en servei comercial.

El pas dels primers trens va posar ja de manifest a la vila un seguit de problemes i molèsties pels veïns que a dia d’avui no només no s’han solucionat sinó que en alguns casos encara s’han anat agreujant. Des de fa prop d’un any, sorolls i vibracions formen part de la vida quotidiana dels veïns dels carrers propers a les vies del tren. Com comenta Josep Anton Doblas, representant dels veïns afectats, comentava que és un problema que està ja afectant a la salut de les persones. I es queixava que en tots aquests mesos pràcticament no s’ha fet res.
Els veïns comenten que mantenen contacte habitual amb l’Ajuntament per el seguiment de les incidències, i reconeixen que des de l’Audiència Pública que es va fer fa uns mesos per explicar com estaven les coses, la situació ha millorat pel que fa a les accions empreses per l’Ajuntament. Doblas explicava que ja s’ha contractat el tècnic extern per repassar com està la situació i revisar les actuacions que s’han fet fins ara.

En aquest sentit Doblas comentava que l’obra no està preparada per que els trens passin a uns 300 quilòmetres per hora; i es queixava de que el Ministeri se’n renta les mans ja que el projecte de passar per dins de la vila no els ha agradat mai.

Els veïns es queixen també de que en un primer moment tant l’administració local com ADIF i el Ministeri sempre els havien dit que no hi hauria problemes. Ara es troben que cada cop hi ha més pisos i habitatges amb esquerdes, goteres i problemes de vibracions i sorolls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: