Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca, Igualada i Manresa inicien un projecte conjunt de suport a la dona treballadora

Sota el títol "IGUALAR", els ajuntaments de Vilafranca, Igualada i Manresa han iniciat un projecte comú que busca lluitar contra la segregació de gènere al mercat de treball.

En concret, aquestes tres ciutats treballaran per qualificar 45 dones en sectors com el medi ambient i les energies renovables, que s’impartirà a Igualada, l’electromecànic, a Manresa, o el logístic a Vilafranca. El projecte busca treballar en sectors emergents en els quals les dones estan poc representades, promoure la inserció laboral en sectors masculinitzats, oferir 45 plans d’acompanyament laboral i sensibilitzar a cent empreses perquè lluitin contra la segregació.<br />El pla s’ha presentat aquesta setmana a l’ajuntament d’Igualada amb la participació dels alcaldes de les tres ciutats. L’Ajuntament d’Igualada liderarà i coordinarà el projecte.
L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, destaca el treball conjunt en un tema tan important com és la promoció laboral.

El col·lectiu al qual es dirigeix la iniciativa són dones en situació d’atur, amb un nivell de formació baix i poca qualificació professional per millorar les seves opcions d’inserir-se laboralment. El projecte IGUALAR té el seu precedent en el projecte Igualem, desenvolupat entre el 2005 i el 2007, als municipis d’Igualada, Manresa, Vilafranca i Vilanova.

Ara, en el marc de la convocatòria per a Projectes Innovadors del Servei d’Ocupació de Catalunya i també amb el finançament del Fons social Europeu, IGUALAR desenvoluparà accions de formació, prospecció i sensibilització a l’àmbit dels tres municipis participants.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: