Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Trens de mitjana distància per Vilafranca

El pla de transport de viatgers de la Generalitat preveu un servei de trens de mitjana distància per la línia d’alta velocitat amb parada a Vilafranca, entre altres ciutats intermediàries.

El govern de la Generalitat ha aprovat el pla de transport de viatgers que es desenvoluparà fins al 2012 per tal de millorar l’oferta de transport públic de Catalunya. El pla preveu la creació de cinc línies de tren d’altes prestacions per enllaçar Figueres, Girona, Barcelona, Vilafranca, Tarragona, l’Aldea i Lleida. La idea és crear un servei de trens de mitjana distància per la línia d’alta velocitat, amb parades en ciutats intermèdies com és el cas de la capital de l’Alt Penedès. Ara bé, les actuacions en els serveis ferroviaris estan condicionades al traspàs de les competències. Tot i això, el pla de transport vol aprofitar la infraestructura de l’alta velocitat per connectar millor els principals nuclis del territori.

<br />Hi haurà també nous serveis de rodalia a Girona, Lleida i Tarragona i es reestructurarà el servei a l’àrea de Barcelona, un cop s’hagi executat el traspàs de Renfe.<br />Un altre dels objectius és aconseguir una integració de tarifes a totes les comarques, de manera que es pugui viatjar per qualsevol indret de Catalunya amb diferents mitjans de transport sense haver de canviar de bitllet. També es preveu, pel que fa a l’autobús, crear noves connexions directes entre caps de comarca i les quatre capitals catalanes amb un 30% més d’oferta. <br />Segons el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal, el pla és un important avenç i fruit del treball i del consens.<br /><br />El pressupost per a la millora del transport en carretera és de 840 milions d’euros.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: