Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla per la Igualtat recomana regalar joguines no sexistes

La joguina té una gran influència en l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants, perquè a través del joc desenvolupen la creativitat, la intel·ligència, l’emotivitat, la motricitat o el llenguatge, i per això és important no regalar joguines que contribueixin a reproduir models sexistes.

 Cal trencar amb els tòpics de l’aspiradora per a la mare, un trepant per al pare, un cotxe teledirigit per al nen i un estoig de maquillatge embolicat amb paper de color rosa per a la nena.<br />En una tertúlia en el magazín matinal La Plaça, l’Agent per a la Igualtat de Vilafranca, Mari Mirada, ha donat una sèrie de consells als pares i mares.<br />De 0 a 2 o 3 anys encara no es diferencia en funció del sexe i les joguines són compartides, però a partir dels 3 anys aproximadament tendim a regalar en funció de si és una nena o un nen. Per trencar amb aquesta pràctica, cal pensar en l’infant, ja que no tothom és igual, i vetllar per no reproduir estereotips. Com afirma Mirada, les joguines en si no són sexistes.

A banda de les nines i dels cotxes, de 3 a 5 anys es poden regalar baldufes, calidoscopis, instruments musicals, pilotes, titelles, magnetòfons o jocs de memòria i electrònics. De 5 a 8 anys són recomanables les bicicletes, els patins en línia, les disfresses, botigues i accessoris, jocs d’estratègia, de màgia o ordinadors infantils.<br />De 8 a 11 anys podeu regalar estels, xanques, maces de malabars, vehicles teledirigits, pistes de Scalextric, maquillatges, construccions de fusta, jocs d’experiments científics, de deducció o matemàtics i també futbolins.<br />En definitiva, segons l’Agent per a la Igualtat, es tracta de fomentar totes les habilitats dels infants.

L’acte de regalar no és tan sols un gest, sinó que també forja la identitat. I insistim que no existeixen joguines per a nenes i per a nens, sinó aquelles que fan que s’ho passin bé o s’avorreixin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: