Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Conveni per desenvolupar el pla Alt Penedès Connecta

L’acte de signatura s’ha fet aquest matí a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i ha comptat amb la presència del Secretari de telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch; que estava acompanyat del director dels Serveis Territorials de Barcelona, Joan Rabasseda.

La voluntat és que amb l’aportació de més de 5 milions d’€ que es fa a la comarca de l’Alt Penedès, es puguin solucionar les mancances que en temes d’infrastructures i serveis de telecomunicacions s’han detectat. De fet Jordi Bosch comentava que des del Departament de Governació consideren que aquestes infrastructures del segle XXI, son com les carreteres del segle passat. Tenir accés a aquestes infrastructures pot facilitar la instal·lació d’empreses en algunes comarques; o el creixement de determinades zones en detriment d’altres.
En global el Pla Catalunya Connecta representa una inversió de 110 milions d’€; i a la nostra comarca amb el nom de l’Alt Penedès Connecta es concreta en 5 milions 100.000 € que han de permetre realitzar més de 80 actuacions.

Bosch comentava que hi ha constància de les mancances en aquest sentit a l’Alt Penedès. Una comarca amb una gran dispersió territorial i una orografia que fa també més complicada la implantació d’aquests servies. Al Consell Comarcal s’ha signat una comissió de seguiment, que es reunirà cada 3 mesos, i que ha de seguir l’evolució del desplegament del Pla.

De les 87 actuacions que s’han de fer a l’Alt Penedès, 39 ja s’han dut a terme, amb una inversió de més d’1 milió i mig d’€. Entre les 48 que queden pendents, amb un pressupost de més de 3’5 milions d’€, hi ha la construcció de 10 noves torres de comunicació que tenen com a objectiu principal fer arribar els serveis de telefonia mòbil, banda ampla i TDT a aquells nuclis que encara no en tenen. La comarca de l’Alt Penedès ha estat la primera de Barcelona en que s’ha fet la presentació a nivell comarcal del Pla Catalunya Connecta. El Pla te el marc del 2010 per estar desenvolupat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: