Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU considera que si el govern vilafranquí no es veu capaç de trobar recolzament per governar hauria de dimitir

En referència a les acusacions del PSC de Vilafranca, que ha titllat aquesta setmana de "irresponsable" l’actitud del CiU de no voler participar en la taula de negociació del pressupost els convergents han emès un comunicat puntualitzant aquesta qüestió.

El portaveu de CiU, Pere Regull, explicava que consideren que encara és més irresponsable la decisió del govern del PSC a Vilafranca d’apujar els impostos un 5%, quan els sous dels ciutadans pujaran el 3%. Recorda Regull que CiU va assistir a la primera reunió, i va mostrar el seu desacord ja que el govern pretenia que es plantegés l’elaboració del pressupost com si hi hagués un govern unitari quan no és així, ja que CiU no confia en la gestió que està fent el govern socialista.

CiU recorda que és l’equip de govern el responsable de governar i, per tan, és qui ha de fer la proposta de pressupost. No es pot demanar que siguin els grups de la oposició que facin de govern. A més, recordem que només els regidors del govern tenen sous que els permeten dedicació exclusiva per treballar per Vilafranca, i, a diferència dels grups a la oposició, disposen de tot el temps per treballar les propostes de govern, i per tant és a ells, al PSC, a qui s’ha d’exigir la responsabilitat de governar.

Convergència considera absolutament impresentable dir que no treballen pels vilafranquins, i creuen que afirmar això és intoxicar la opinió pública. Suposen que el problema està en que el PSC una vegada més es troba sense el recolzament necessari dels altres grups per aprovar el pressupost i aleshores carrega contra qui és l’alternativa de govern.<br />Pere Regull demana que el PSC abandoni aquesta actitud d’atac constant al seu grup que no fa res més que perjudicar el debat polític constructiu, i apunta que, si l’actual equip de govern no es veu capaç de trobar el recolzament necessari per governar, el millor que pot fer és presentar la dimissió.

En el comunicat, CiU especifica que fa 3 setmanes van demanar informació sobre quins serien els ingressos previstos per al 2009 per poder preparar la proposta per al pressupost municipal, i els regidors del PSC o no volen, o s’han oblidat de proporcionar-los aquesta informació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: