Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Serveis socials redueix a una setmana l’espera per atendre la gent gran

El Departament de Serveis Socials de l’ajuntament de Vilafranca ha experimentat una reestructuració, en els darrers mesos, amb l’objectiu de millorar l’atenció al ciutadà i reduir les llistes d’espera.

<br />
Aquesta reestructuració ja és visible a la mateixa recepció de l’àrea, als baixos de l’edifici de Cal Mancia, però també ha comportat una redistribució interna de les tasques de les tècniques que hi treballen. L’objectiu de reducció de les llistes d’espera ja ha estat parcialment assolit. Així s’ha passat de 2 mesos a la setmana que es triga actualment des que es truca a Serveis Socials demanat cita fins que té lloc la primera reunió. Això s’ha aconseguit en el col·lectiu de la gent gran però, pel que fa a les famílies, el termini està en els 15 dies.

El context de crisi econòmica ha provocat que més famílies s’adrecin als Serveis Socials i per això el volum de feina és superior.

En tot cas, la reducció de les llistes d’espera també ha estat possible gràcies a la implantació de més personal, realitzada al llarg d’aquest any.

A més, la redistribució interna del treball ha comportat una especialització de les tècniques, n’hi ha que tramiten els PIES, les sol.licituds de la Llei de la Dependència, i d’altres que es limiten a atenció per exemple. <br />Terrades també ha avançat que estan treballant en l’elaboració d’un díptic informatiu dels serveis que ofereixen, que es distribuirà per totes les cases de Vilafranca. Segons la regidora, a banda d’informar, també es pretén trencar el tòpic que "Serveis Socials fa beneficència".

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: