Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní és una de les primeres poblacions, sense comissaria de la Policia Nacional, on es pot tramitar el DNI electrònic

Des d’aquest mes de novembre, els ciutadans que ho desitgin poden tramitar el nou DNI electrònic a l’Ajuntament de la capital del cava, un fet que converteix Sant Sadurní en una de les primeres poblacions que ofereix aquest servei sense disposar de comissaria de la Policia Nacional.

<p />

Com ja es feia abans, la tramitació es fa a l’Oficina de la Policia Local, als baixos de l’Ajuntament, i va a càrrec d’un equip mòbil de la Policia Nacional de Cornellà.<br />Aquest equip es traslladarà a Sant Sadurní cada quinze dies i el temps de tramitació serà molt ràpid. El dilluns s’iniciaran els tràmits i només dos dies després, el dimecres d’aquella mateixa setmana, els responsables de la Policia Nacional tornaran a la vila per incorporar el xip electrònic i fer el lliurament del nou DNIe.<br />Les persones que s’hagin de renovar el DNI han de sol·licitar hora amb anticipació a l’Oficina de la Policia Local.<br />El DNI electrònic inclou les mateixes dades d’identificació personal que l’antic document, juntament amb un xip electrònic que conté les dades personals i la fotografia del titular, així com la imatge digitalitzada de la seva firma manuscrita i el patró de la impressió dactilar. Igualment, incorpora els certificats electrònic d’autenticitat i firma electrònica.<br />Al rebre el nou DNIe, cada titular obtindrà una clau personal d’accés (PIN), similar a la de les targetes de crèdit, necessària per a l’ús dels certificats electrònics inclosos en el DNIe. Aquest PIN garanteix la confidencialitat de la informació que conté el xip del document.

Amb el DNI electrònic es poden fer tràmits quotidians des de qualsevol lloc del món i en qualsevol moment a través d’internet de manera senzilla, còmode, ràpida i segura; molt diferent a la situació que hi havia fins ara, ja que era necessària la presència física de l’interessat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: