Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Quintí recull més de 700 signatures demanant que un delinqüent del municipi no pugui tornar-hi.

Manel M, més conegut com a "Manolito", ha estat detingut més d’una vintena de vegades en els darrers mesos per diferents delictes de robatori amb força, destrosses a vehicles i actes de violència; però els veïns temen que surti aviat i que torni a delinquir al poble.

<p />

Per aquest motiu en les dues darreres setmanes han estat recollint signatures per demanar mesures que impedeixin tornar a Manel al poble; i també que es facin els canvis necessaris a la legislació per tal que els municipis més petits puguin tenir policia local.<br />Aquest migdia, l’alcalde de Sant Quintí Josep Poch ha comentat a Ràdio Vilafranca que estan sorpresos per la repercussió mediàtica d’aquesta iniciativa, que únicament buscava donar resposta a una preocupació dels veïns. Poch parlava sobre tot de dues persones conflictives, una de les quals seria Manel M. L’alcalde de Sant Quintí explicava també que cal deixar clar que els Mossos fan bé la seva feina, i detenen a les persones que delinqueixen, però que després la cosa no acaba de funcionar, ja que persones amb prop de 26 detencions en pocs mesos, acaben estant al carrer amb molta celeritat. Poch remarcava que la voluntat és evitar també mals majors, o que la gent pugui acabar formant patrulles ciutadanes.

Des de Sant Quintí son conscients que s’ha d’acomplir la legislació actual, però també que si es detecta que aquesta no funciona, s’han d’emprendre accions per canviar-la.<br />En aquest sentit, Poch parlava de la impossibilitat legal que els municipis petits puguin tenir Policia Local, un fet que crea un buit que és aprofitat per certs individus. L’alcalde de Sant Quintí apunta que la policia mancomunada podria ser una solució, per suplir la vigilància privada que per exemple en aquest municipi te contractada l’ajuntament. Els Mossos fan bé la seva feina, però no tenen suficients efectius a la comarca, la vigilància privada només serveix per vigilància d’equipaments municipals.

La recollida de signatures ha acabat avui, i durant les prop de dues setmanes que ha estat duent-se a terme se n’han recollit unes 700. La intenció és fer-les arribar a les autoritats pertinents per deixar palès el malestar del municipi per aquesta qüestió.<br />Cal dir però, en relació a aquest tema, que les darreres informacions apunten que el jutjat d’instrucció número 1 de Vilafranca ha ordenat avui mateix l’ingrés a presó de Manel M. per entrar a robar en una casa d’una urbanització de Sant Quintí de Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: