Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entrepobles parla a Vilafranca de la Sobirania Alimentària

Entrepobles organitza a Vilafranca una conferència sobre les eines de la sobirania alimentària.

La Sobirania Alimentària és un concepte que busca que els països puguin decidir la seva política alimentària, tot assolint l’autonomia i l’autoabastiment. Sobre aquest concepte van parlar dimecres a l’Escorxador Javier Carrera i Joan Domènech en una conferència organitzada per la ONG Entrepobles.<br />El concepte de sobirania alimentària posa en qüestió molts dels models i polítiques de producció agrària, que porten a la convivència d’una producció mundial d’aliments suficient per a tota la humanitat amb el creixement incessant de les persones que moren de fam o viuen amb greus dèficits d’alimentació. Termes com l’agroecologia o els bancs de llavors ens acosten a unes pràctiques que tenen molt en compte el medi ambient, els recursos disponibles així com els contextos socioeconòmics on es desenvolupen. <br />Javier Carrera forma part de la Xarxa de guardians de llavors d’Equador, una entitat que s’encarrega de preservar llavors ancestrals i promoure la sobirania alimentària. Carrera destacava la importància de buscar un sistema que permeti recuperar varietats de llavors que s’han anat perdent i fer una gestió que depengui dels petits i mitjans productors.

<br /><br />Per la seva banda, Joan Domènech és un dels membres de l’Associació de defensa vegetal ecològica Gent del Camp, un grup de pagesos que promouen l’agricultura ecològica a través de diversos projectes. Entre aquests projectes, es dediquen a recuperar varietats locals que es podrien perdre i a oferir a les escoles menjar ecològic per als nens.

 

Domènech comentava que s’ha de recuperar l’agricultura tal com es feia abans.Els conferenciants van parlar de l’aplicació i recuperació de bones pràctiques agràries de les que s’ha dimitit després de mil·lenis d’evolució i acumulació de coneixements.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: