Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ecosostenible Wine analitza el mercat del vi ecològic

El vi ecològic és una tendència de futur segons es desprèn de les jornades sobre vitivinicultura ecològica i sostenible Ecosostenible Wine.

L’INCAVI organitza “EcoSostenibleWine”, les primeres jornades internacionals sobre vitivinicultura ecològica i sostenible. Hi participen unes 25o persones d’arreu de l’estat espanyol i de països com França, Alemanya, Itàlia i els Estats Units per conèixer les darreres novetats en vitivinicultura ecològica. En les Jornades se centra l’atenció tant en els aspectes normatius com en les tècniques vitivinícoles i enològiques, entenent aquest tipus de producció com una font de competitivitat del sector vitivinícola.<br />Aquest matí s’abordaven amb diverses intervencions les polítiques ambientals de producció ecològica, les polítiques de certificació com Demeter i les demandes i el comportament del mercat.<br />En aquest sentit, un dels ponents, Miquel Torres Maczassek, de Bodegues Miguel Torres, afirmava que el mercat del vi ecològic és encara petit però està llançat al creixement. Torres destacava que el Penedès és un territori molt adequat per a potenciar la producció ecològica i respectuosa amb el medi ambient.<br /><br />Durant les jornades també s’ha parlat de la producció vitícola ecològica, exposant experiències d’Alemanya, Suïssa i França.<br />Les Jornades Tècniques Internacionals se celebren al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: