Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona inaugura una nova planta solar que pot generar electricitat per a 200 habitatges a l’any

La delegada territorial del Govern de Catalunya a Barcelona Carme San Miguel i l’alcalde de Mediona Servand Casas han inaugurat aquest migdia la nova planta fotovoltaica del municipi.

Aquesta planta ha estat creada gràcies a la iniciativa de Carme Noguera, la consellera delegada de l’empresa de punt catalana Naulover, que té les seves instal·lacions a Mediona. Noguera també és fundadora de Rocaener, la societat responsable d’aquesta instal·lació solar. La planta fotovoltaica que s’ha inaugurat a Mediona pot generar 1,2 GigaWatts hora l’any, el que significa el consum anual d’entre 200 i 210 habitatges que són, més o menys, els que hi ha a Sant Joan de Mediona. L’enginyer municipal Lluís Ferrero destacava que les iniciatives com aquesta s’han anat produint a Mediona i a altres municipis propers del Penedès i l’Anoia per a assolir un rati de 3 kiloWatts per persona, el més elevat de Catalunya pel que fa a l’electricitat assolida a través d’energia solar.

<br />L’acte d’inauguració ha comptat amb diversos parlaments, entre els quals ha destacat la intervenció de la delegada territorial del Govern de Catalunya a Barcelona Carme San Miguel, que ha felicitat el poble de Mediona per la conjunció de forces que han donat com a resultat la posada en marxa de la planta. San Miguel ha qualificat Mediona de model a seguir.

<br />L’alcalde, per la seva part, ha destacat la importància de tenir cura del nostre entorn per a les generacions que venen.

Amb el funcionament de plantes solars com la que es posa en marxa a Mediona s’aconsegueix una reducció de l’efecte hivernacle en 376.000 metres cúbics de diòxid de carboni i diòxid de sofre, el que equivaldria a plantar 8.000 arbres.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: