Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Unitat d’Infermeria en patologia mamària de l’Hospital compleix 5 anys

Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Pit, al magazín La Plaça hem conegut com funciona la Unitat d’Infermeria de patologia mamària.<br />La seva funció bàsica és atendre a les persones, tant dones com homes, afectades per una patologia mamària, sigui quina sigui i en tot el seu àmbit.

Les dues infermeres de la Unitat, la Montse Cardó i la Montse Roca, fan un seguiment de cada pacient, tant si els cal tractament quirúrgic com mèdic, i també ofereixen suport psicològic, dins les seves possibilitats, al pacient i a la família.<br />Segons ha explicat la Montse Roca, sovint als pacients els és més fàcil comunicar-se amb elles que amb la pròpia família.

Quan els pacients han de sotmetre’s a un tractament quirúrgic, la tasca de la Unitat d’Infermeria comença al preoperatori i acaba amb l’alta. <br />El contacte s’inicia amb una primera visita en la qual se’ls explica el tipus d’intervenció, se’ls recomana la roba més adient i també responen a tots els dubtes que sorgeixin. <br />Durant l’ingrés del pacient afectat per càncer de mama, s’encarreguen de les cures pertinents a planta i posteriorment, fan el seguiment des de Consultes Externes, on continuen amb les cures, se’ls aconsella sobre el tractament oncològic i els seus efectes secundaris i també es fan càrrec dels controls anuals.<br />Montse Roca destaca aquesta presència constant per part de les infermeres de la Unitat en patologia mamària.

Tot i aquest protocol de seguiment dels pacients, les dues infermeres destaquen que reben els pacients sense visita prèvia sempre que sorgeixi qualsevol problema, fins i tot encara que ja estiguin donats d’alta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: