Dissabte, 8 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern proposa allargar la cobertura per solucionar l’impacte acústic

L’alcalde, Marcel Esteve, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, han explicat avui que han encarregat a l’estudi d’arquitectes Batlle i Roig el projecte tècnic per solucionar els problemes acústics que genera el pas de l’AVE i els trens de mercaderies a les zones no cobertes del Poble Nou, La Girada i La Barceloneta.

Aquest estudi ja està redactant el projecte d’urbanització sobre la llosa de cobertura de les vies i l’equip de govern pensa que podrà oferir una solució integrada en l’entorn i coherent.<br />A l’espera de la proposta arquitectònica que facin, tant Romero com Esteve creuen que la solució passa per allargar la cobertura de les vies fins al pont de Moja.

La intenció és aplicar solucions semblants a les de Sants, a Barcelona, allargant l’estructura del calaix de cobertura, però treballant des del costat de la via, des del Passeig Rafael Soler i la Girada. Per tant, les obres es farien des de l’espai públic.<br />Aquesta proposta ja ha estat traslladada a la resta de grups municipals i als veïns afectats que van presentar 700 signatures a l’ajuntament de Vilafranca, demanant explicacions i solucions.

Segons el regidor d’Urbanisme, l’ajuntament ha optat per actuar de la mateixa manera que amb la remodelació de l’estació de Rodalies: davant la manca de resposta i rapidesa de l’ADIF, han decidit encarregat una proposta tècnica.<br />L’alcalde no ha pogut concretar quan disposaran de l’estudi de Batlle i Roig Arquitectes, però assegura que esperen disposar-ne ben aviat.<br />Quant a la pantalla acústica anunciada fa uns dies, expliquen que no està renyida amb l’allargament de la cobertura.<br />D’altra banda, Esteve ha anunciat que aquest setembre ja disposaran dels resultats dels amidaments realitzats per la Generalitat.

Al mateix temps, l’ajuntament demanarà a l’ADIF que els trens passin per Vilafranca a menys velocitat, mentre no se solucionen aquests problemes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: