Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC demana que només onegi la senyera per la diada, i el PP demana a l’alcalde de Vilafranca que compleixi la llei de banderes

<br />El plenari de l’Ajuntament de Vilafranca va acordar penjar la bandera estelada al balcó de la casa consistorial amb motiu de la diada de l’11 de setembre. Una decisió que va ser aprovada per 11 vots a favor i 10 en contra, i que de moment ha recollit opinions contràries ja del PP i dels PSC.

<br />El PSC vilafranquí, a través d’un comunicat, han remarcat que consideren que la senyera és l’única bandera que  ha d’estar present al balcó de l’ajuntament el dia onze de setembre. El comunicat diu també que la radicalitat de la proposta presentada pel portaveu convergent, Pere Regull, a banda d’il·legal, manifesta una greu irresponsabilitat, ja que l’estelada no és el símbol de tots els catalans, sinó l’emblema d’una facció política d’aquests. Consideren que es tracta d’una proposta segregacionista que enfronta els ciutadans i cerca alterar la pacífica convivència que sempre ha caracteritzat la nostra vila.<br />El PSC exigeix el compliment de la legalitat recollida en l’Estatut de Catalunya, on de manera clara s’exposa que la senyera és l’únic símbol de tota la ciutadania catalana. Conseqüentment, el dia onze de setembre, la senyera, símbol de la unitat i del catalanisme, ha de ser l’únic emblema present al balcó de l’ajuntament. Acaben dient que aquest ha estat durant molts anys l’acord  de totes les formacions polítiques amb representació al consistori vilafranquí.
Per la seva banda, el PP ha entrat un prec adreçat a l’equip de govern i el mateix alcalde, en que demanen que l’estelada no es pengi al balcó de l’Ajuntament. Recorden que l’alcalde és qui te competència i responsabilitat en aquest tema, i que per tant pot actuar sense tenir en compte els acords del ple. Josep Ramon, regidor del PP

Recorda també Ramon que la llei de banderes obliga a que onegi la bandera espanyola al costat de la catalana, i que en cas d’accions judicials la responsabilitat recau en l’alcalde, i no en els regidors que van proposar i aprovar la moció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: