Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obres als centres educatius de Vilafranca

S’executen obres de millora en diferents centres educatius de Vilafranca aprofitant el parèntesi estival.

Del conjunt de millores, destaca per la seva envergadura les obres de reforma i ampliació de la llar municipal d’infants L’Enxaneta, amb una inversió d’uns 370.000 euros.<br />Com és habitual cada any durant l’època estiuenca, s’estan executant a Vilafranca treballs de millora als diferents centres educatius, entre escoles públiques de primària i llars municipals d’infants, per tal de no interferir l’activitat lectiva que ha d’iniciar-se el proper dia 15 de setembre. D’aquest conjunt de millores, n’hi ha que les executa el Departament d’Educació de la Generalitat, a través del programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius), i d’altres l’Ajuntament de Vilafranca, que és titular de les quatre llars d’infants municipals i a qui correspon el manteniment dels centres educatius públics de primària. <br />Del conjunt de millores, destaca per la seva envergadura les obres de reforma i ampliació de la llar municipal d’infants L’Enxaneta que, amb una inversió d’uns 370.000 euros, milloraran la funcionalitat general del centre amb la construcció d’una nova aula, fet que permetrà disposar d’una llar amb un total de 5 grups/classe, ampliar la sala polivalent i habilitar un espai per al descans dels infants més petits, tenint en compte que en aquests moments la llar acull nens i nenes a partir dels 8 mesos d’edat. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca Lourdes Sánchez, comenta l’envergadura d’aquests treballs.

Aquestes obres les executa íntegrament l’Ajuntament. <br />Pel que fa a d’altres llars d’infants, a la llar Sol Solet també s’hi han dut a terme al llarg del mes de juliol la renovació del paviment de les aules, la instal·lació d’arrambadors de fusta al passadís, l’adequació de la xarxa de sanejament i repàs de tancaments exteriors. A la llar municipal d’infants El Parquet s’ha fet la cimentació del parterre d’entrada al centre i repassos de pintura a l’interior del centre.

Pel que fa a les escoles públiques de primària, el centre on s’executen millores més importants és el Pau Boada, on s’estan condicionant els vestidors i s’estan instal·lant persianes a tota la façana Est de l’edifici. Aquestes dues obres estan incloses en el programa RAM (Reforma, Ampliació i Millora de centres educatius) del Departament d’Educació de la Generalitat. Per la seva banda, l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la renovació de portes interiors, del repintat general interior, de l’adequació d’algunes aules a nous usos, de la revisió de la potència elèctrica del centre i de les mesures de seguretat a la zona de gestió. Una altra escola que registra una intervenció inclosa en el programa RAM és el Cristòfor Mestre on actualment s’estan duent a terme obres d’adequació de la cuina. També està previst executar el repintat general interior de l’edifici. Pel que fa a la resta d’escoles públiques, al Baltà Elias s’executa la revisió i ampliació de la potència elèctrica del centre, al Mas i Perera s’ha fet el repintat de les pistes esportives i es realitzarà l’adequació de la megafonia exterior i a l’Estalella Graells es durà a terme el repintat de les façanes exteriors més deteriorades que donen al pati i de la zona de l’escala. La regidora d’Educació espera que tots aquests treballs estiguin finalitzats a temps per l’inici del curs.

Les intervencions que duu a terme la Generalitat en el marc del programa RAM tenen un pressupost global d’aproximadament 180.000 euros.Mentre que, entre que les que executa l’Ajuntament al llarg de tot l’any, incloses les de més envergadura que tenen lloc a l’estiu, arribaran en el seu conjunt als 800.000 euros.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: