Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots viatgen al Marroc

Els Xicots de Vilafranca viatjaran al Marroc en una expedició de cultura i castells.<br />

<br />La colla vilafranquina i l’Associació La Llum del Nord han unit els seus esforços per a programar un intercanvi cultural que tindrà lloc del dimecres 23 al diumenge 27 de juliol.<br />Els Xicots de Vilafranca desplaçaran en aquest viatge un total de 110 castellers i acompanyants i actuaran a tres ciutats marroquines que ja han mostrat el seu interès per l’esdeveniment. Els de la camisa vermella aixecaran les seves construccions a Tànger, Assilah i Xaouen.<br />L’experiència no es limita a fer castells en aquests tres indrets, sinó que es tracta d’un intercanvi cultural que permetrà, tant als catalans com als marroquins, conèixer més sobre els altres.<br /><br />En definitiva es tracta d’un intercanvi entre dues cultures a través del fet casteller que inclourà, a banda de les actuacions, conferències, tallers de castells i assaigs oberts al públic. Des dels Xicots de Vilafranca, Manel Trias posava l’èmfasi en el bon resultat que pot tenir aquest intercanvi perquè, de fet, hi ha molts aspectes en comú entre les dues cultures.<br /><br />Els Xicots han volgut deixar clar, però, que aquesta experiència no té res a veure amb la possible creació d’una colla castellera al Marroc. Això, de moment, no entra en els seus plans.<br /><br />Tant els Xicots de Vilafranca com La Llum del Nord consideren que aquesta iniciativa pot ser molt enriquidora tant pel que fa a la difusió del fet casteller com per l’establiment de ponts de relació entre les dues cultures.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: