Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El gerent d’Uvipe, Joan Gil, apunta que estan satisfets de la proposta de la nova OCM del vi, que dona ajuts a la promoció i a la liberalització

Joan Gil ha destacat que dels eixos que ells s’havien marcat com a prioritaris, la majoria s’han contemplat en les grans directrius d’aquesta nova OCM. Reconeix també que ara s’entra en una altra fase important que és la de veure com es reparteixen les diferents partides.

<br />Entre els punts que destaquen des de UVIPE hi ha que es destinen fons importants a la promoció dels vins, fora de la Unió Europea; i que també hi ha diners per inversió. Així mateix, i amb el marc del 2015, es treballarà de cara a la liberalització del sector. Un fet considerat important des de la patronal ja que ha de permetre tenir igualtat d’oportunitats davant sobre tot dels productors dels nous països productors.
Així doncs, Gil es mostrava satisfet del que es coneix d’aquesta nova OCM, tot i remarcar que ara queda decidir com es reparteixen els fons, ja que el destí és a nivell estatal i les decisions es prenen des del ministeri, a Madrid. Gil demanava que es pogués actuar a nivell conjunt de les entitats i associacions catalanes.

D’altra banda, i sobre Viñedos de España, Joan Gil explicava que considera que és una marca que es va promocionar per competir amb els vins del nou món i que estava destinada sobre tot a grans volums de producció.<br />Tot i que a Catalunya no la utilitzat ningú, Gil considera que l’opció era bona per permetre una possible sortida de producte al mercat.

El gerent d’UVIPE diu que ara queda esperar a veure els recursos que es presentaran a una sentència que de moment encara no és ferma. A Castella, comentava Gil, si que hi ha empreses que l’utilitzen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: