Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell de la FM valora positivament el primer curs en funcionament

Primer any del Consell de la Festa Major amb un balanç molt positiu entre les 19 persones que l’integren, entre els quals la regidora de Cicle Festiu i representants de diferents balls, Falcons o colles castelleres.

Aquest ha estat el primer curs de funcionament de l’anomenat Consell de la Festa Major, sorgit arran del Protocol de Festa Major, que va aprovar el ple municipal de l’octubre de 2006. Això portava implícit la necessitat de crear aquest òrgan per garantir el funcionament per part de tots els elements de la festa i de participació sectorial de l’Ajuntament per assessorar-lo, formular propostes i suggeriments, adoptar acords i dur a terme tasques determinades de gestió en les matèries relacionades amb “la més típica”. I entre d’altres tasques hi ha precisament la de vetllar pel compliment del Protocol festamajorenc. El presideix la regidora del Cicle Festiu, Teresa Terrades, i l’integren un total de 18 persones més, entre les quals representants de balls, de Falcons i colles castelleres o persones vinculades amb la Festa, així com la tècnica de Cicle Festiu. <br />Doncs bé, tots plegats valoren positivament aquest primer any que s’ha posat en marxa el Consell i destaquen la profunda reflexió que s’ha fet de  la trentena de temes que ha tingut sobre la taula i la bona entesa i unanimitat, diuen, en les resolucions, que hi ha hagut en tots els debats. De propostes, però, n’ha treballat en concret nou, i cinc d’aquestes s’han convertit en temes de treball amb més profunditat. La resta de propostes s’ha declinat treballar-les perquè no eren competència del Consell de Festa Major sinó dels administradors o del propi ajuntament. Dels cinc temes de treball el Consell n’ha tractat i resolt a hores d’ara ja tres: el compliment del Protocol per part dels balls, l’anàlisi de l’exhibició folklòrica del dia 31 i l’ordre dels Balls en cercavila i processons.  

De cara al proper curs, el Consell festamajorenc, entre d’altres, treballarà els dos temes que han quedat pendent aquest any: el finançament de la Festa Major i una anàlisi sobre l’Àliga.

Alguns dels balls han fet arribar al Consell una demanda, que aquest ha traslladat ja a l’Ajuntament, de poder disposar d’un espai polivalent a la Vila per assajar i fer-lo servir de magatzem o arxiu. Ara per ara els espais utilitzats s’han quedat petits. Des del Consell, es diu que la necessitat de resoldre de forma correcta les mancances existents, aconsella prioritzar un projecte ben elaborat i que realment aporti solucions a curt termini. <br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: