Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carrillo destaca que per primera vegada el govern afirma públicament que hi haurà àmbit de planificació del Penedès

En relació a les declaracions del conseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, sobre les vegueries, el diputat d’ERC Miquel Carrillo se sent molt satisfet i afirma que “és la millor notícia que podíem rebre”.

<br />Carrillo afirma que la única lectura que es pot fer de les paraules d’Ausàs és que, per primera vegada, un membre del govern afirma públicament que el Penedès tindrà àmbit. El diputat gelidenc recorda que aquesta és la batalla actual de la Plataforma per la Vegueria del Penedès i els partits que li donen suport, CIU, PP, ERC i Ciutadans.

Carrillo destaca que això passa per primer cop i recorda que la resposta donada per la Conselleria de Política Territorial, el 18 d’abril, a la resolució del Parlament instant el govern a crear l’àmbit no va ser gens satisfactòria.<br />El diputat penedesenc també recalca les paraules d’Ausàs en el sentit que en aquesta legislatura no es fixarà el número de vegueries, sinó que ho farà el proper govern que sorgeixi de les eleccions d’aquí a 2 anys.

Per Carrillo, doncs, la batalla de la vegueria es lliurarà amb el pròxim govern.Carrillo reconeix que ERC no ha fet canviar d’opinió el PSC respecte a la creació de 7 vegueries, però insisteix que això no ho decidirà aquest govern.<br />Segons Carrillo la vegueria del Penedès continua sent totalment viable i recorda que per tenir vegueria pròpia, abans cal un àmbit de planificació territorial i per tant el seu anunci és la millor notícia.

Així doncs, de les afirmacions del conseller de Governació, el diputat republicà Miquel Carrillo en fa una lectura totalment positiva i considera que responen als objectius de la Plataforma i dels partits polítics que donen suport a la vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: