Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Maragall inaugura dissabte el CEIP Dolors Piera, al barri de la Girada de Vilafranca

Dissabte al matí es farà l’acte d’inauguració del CEIP Dolors Piera, al barri de la Girada, la nova escola de primària de Vilafranca que ha entrat en funcionament al llarg d’aquest curs escolar que ara finalitza.

De fet, el centre ja va començar les classes al mes de setembre en l’edifici d’educació infantil acollint uns 120 infants des de P-3 fins a 2n de primària. L’edifici d’educació primària va quedar acabat a principis d’aquest any i actualment l’escola està totalment finalitzada.<br />L’escola, que serà de dues línies, se situa a pocs metres de la llar municipal d’infants El Parquet i al costat mateix la Generalitat també hi ha de construir el nou institut d’ensenyament secundari, que portarà el nom de Marta Mata, en uns terrenys que ja han estat cedits per l’Ajuntament i acceptats formalment pel Departament d’Educació.<br />L’edifici compta amb 18 aules, gimnàs, menjador, cuina amb l’equipament corresponent, aules d’informàtica i de plàstica i biblioteca i espais d’administració i direcció del centre. El centre consta de dos edificis, un per a educació infantil i un altre per a primària, cadascun amb el seu respectiu pati independent, enllaçats pel vestíbul d’entrada. El gimnàs, les pistes esportives i la biblioteca tenen accessos independents de manera que es puguin utilitzar fora de l’horari lectiu de l’escola. A més, una part de l’edifici compta amb accés independent per als Servei Educatius, és a dir, l’oficina gestora del Departament d’Educació, l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic i el Centre de Recursos Pedagògics, serveis que són d’abast comarcal i que recentment s’han pogut traslladar a les noves dependències.

L’acte d’inauguració de dissabte s’iniciarà a les 10 del matí amb un esmorzar amb coca i xocolata, a continuació hi haurà la Festa d’inauguració amb l’animador infantil Roger Canals i la inauguració oficial del centre a càrrec del conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, i de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve.<br />Per arrodonir la diada, a la tarda, el CEIP Dolors Piera acollirà la festa de final de curs en la qual l’AMPA ha organitzat tallers a partir de les 6 de la tarda, un espectacle d’animació infantil a càrrec de Quatre gats i un sopar de famílies a partir de 2/4 de 9 del vespre. Totes les activitats es faran al pati de l’escola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: