Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tots els grups de l’ajuntament de Vilafranca donen suport a l’Institut Eugeni d’Ors en la seva reivindicació del batxillerat nocturn

Aquest va ser , sens dubte, un dels acords destacats del ple ordinari que es va celebrar a l’ajuntament. En el moment del seu debat el director de l’institut, Toni Resta, era present al saló de plens.

De fet, inicialment hi havia dues mocions sobre el mateix tema, que presentaven el PSC i la CUP, però al final es va consensuar un document conjunt de totes les forces polítiques en el que es critica la decisió unilateral de la Generalitat de suprimir per al proper curs el batxillerat nocturn a l’Alt Penedès i s’exigeix que es continuïn oferint aquests estudis. La moció proposava inicialment que com a mínim durant tres anys, que és la petició del centre, però CiU va demanar que es retirés aquesta limitació i que es signés un document demanat de forma permanent el batxillerat nocturn. La regidora Lourdes Sánchez, va reconèixer que potser en el futur caldrà replantejar el batxillerat nocturn, però va dir que no es pot tallar d’arrel amb aquesta oferta. El portaveu de la CUP, Xavi Navarro, va plantejar que potser caldrà demanar responsabilitats al conseller d’educació per la seva política, i va recordar que no es pot plantejar des d’un punt de vista econòmic una oferta com la del batxillerat nocturn, que s’adreça molt especialment als treballadors. D’altra banda el regidor d’ICV, Bernat Villarroya, també va ser crític en les formes de fer del departament. En nom d’ERC, Pep Quelart, va dir que uns estudis a distància només es podran plantejar quan les noves tecnologies estiguin a totes les llars. I per la seva part el convergent , Pere Regull, va explicar perquè estaven en contra de demanar només tres anys més del batxillerat nocturn. La moció es va aprovar per part de tots els grups. El ple de l’ajuntament va començar cedint a l’associació Entrem-hi la possibilitat de transmetre un solar municipal a la cooperativa Nou Verd per poder fer front al projecte de nou taller d’aquesta entitat que treballa amb persones que pateixen trastorns psíquics. CiU va tornar a insistir en la necessitat que fos l’ajuntament el propietari del terreny. En aquest sentit el regidor del PP,  Josep Ramon va explicar que l’operació permet afrontar l’obra a Entrem-hi. En aquest punt CiU hi va votar en contra. El ple també va aprovar per unanimitat una modificació del reglament dels serveis de proveïment d’aigua, per tal que l’ajuntament pugui sancionar si no es compleixen les normes d’estalvi en casos de sequera com els que vivim actualment. També es va assenyalar la unanimitat en la decisió del lliurament de les medalles de la vila a Armand Beneyto, Rosa Buldú, Jordina Gallemí, Telm Huguet, Josep Milà i a les entitats, Casa de Colònies de Penyafort i Falcons de Vilafranca. També tots els grups van donar suport i felicitar la tasca de Glòria Valeri com a síndica de greuges de Vilafranca, que va ser renovada en el càrrec per un període de 5 anys més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: