Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní d’Anoia acull aquest cap de setmana la 7a Trobada Internacional de municipis que es diuen Sant Sadurní

És un esdeveniment que tindrà lloc per primera vegada fora de França. Això explica que la majoria dels municipis participants en la trobada de Sant Sadurní d’Anoia siguin francesos i estiguin agrupats en l’associació Rencontre des Saint Saturnin.

A banda del fet de sortir de França, l’altra novetat és que enguany han estat convidats també els altres tres municipis de l’Estat espanyol que es diuen Sant Sadurní. Ja ha confirmat la seva presència el municipi gallec de Sant Sadurniño, a A Coruña, i també s’han fet contactes amb Sant Sadurní d’Osormort (Osona) i Sant Sadurní de l’Heura, un nucli de població del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà).<br />L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ja ha participat un parell de vegades en aquestes trobades, sempre a territori francès. De França, on hi ha comptabilitzats uns 16 municipis que porten el nom de Sant Sadurní, en vindran aproximadament la meitat. Les previsions assenyalen que visitaran la vila més d’un centenar de persones amb motiu d’aquesta trobada. En el cas del municipi de Sant Sadurniño, els seus representants vindran acompanyats del grup de gaiters “Berros do Castro”, que faran un parell d’actuacions públiques.

Els actes més populars es desenvoluparan el dissabte, a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 6 de la tarda. A aquesta hora s’obrirà l’exposició de productes típics de cada municipi i, a continuació, entre les 8 i 2/4 de 9 del vespre, començarà una actuació d’elements folklòrics i culturals de Sant Sadurní d’Anoia, a la qual també s’hi afegirà el grup de gaiters “Berros do Castro”. Aquesta mateixa formació de música tradicional gallega té previst actuar aquest divendres, a les 11 de la nit, al bar de l’Ateneu.<br />Durant la seva estada a la vila, els ciutadans de les diferents poblacions que porten el nom de Sant Sadurní visitaran un parell de caves, la fàbrica de xocolata Simón Coll i el mercat ambulant del dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: