Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Sant Sadurní decideix no aprofitar l’absència de la regidora del PP per aprovar una modificació de crèdit

Encara que no es va poder estalviar les protestes de l’oposició, l’alcalde va fer el gest de sortir simbòlicament de la sala de plens per no aprofitar-se del vot de qualitat que, davant l’absència de la regidora del PP, hauria permès a l’equip de govern (CiU i AMI) aprovar una modificació de crèdit per valor de 223.100 euros.

La regidora del PP, Dolors Montserrat, li havia demanat a l’alcalde la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia en el plenari que va tenir lloc el dimarts 29 d’abril i al qual ella no va poder assistir, però Joan Amat va decidir debatre el tema per conèixer, segons va manifestar abans de la votació, la manera d’actuar dels dos grups de l’oposició presents a la sala: PSC i ERC. Aquest fet va comportar dures crítiques per part del portaveu del PSC, Salvador Domènech, però quan semblava que l’equip de govern podria aprovar la modificació de crèdit gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, aleshores va ser quan Amat va anunciar que ell no votaria per no aprofitar l’absència de la regidora del PP. Aquesta decisió va provocar un considerable desconcert i airades protestes dels regidors de l’oposició perquè Amat va tenir dificultats a l’hora de fer entendre la seva estratègia. Per posar un cert ordre, es va fer necessària la intervenció del secretari en funcions, Francesc Fernández, explicant la legitimitat de l’opció escollida per l’alcalde. La votació final va ser contrària a la modificació de crèdit degut als 8 vots en contra de PSC i ERC pels 7 a favor de CiU i AMI. Els grups de l’oposició van insistir en l’obligació de l’equip de govern de buscar suport per aprovar el pressupost en lloc d’intentar governar en base a modificacions de crèdit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: