Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès, una de les deu comarques amb el pla Inuncat activat fins a les dues de la matinada de diumenge

Els paraigües van tornar a sortir durant tot el dia d’ahir. Activitats a l’aire lliure com ara la Jornada de la Diversitat per a infants al barri del Poble Nou es van haver de suspendre a causa de la pluja. En canvi, tot i el mal temps que feia ahir a la tarda, es van fer aquestes visites guiades al refugi de la guerra civil localitzat a la Rambla de Sant Francesc.

Naturalment a causa de les precipitacions, va ser poca la gent que es va acostar fins a la font dels alls per poder participar d’aquestes visites guiades, la primera es feia a les 4 i la segona, a 2/4 de 5 de la tarda. Recordem que a partir de dilluns es reprendran els treballs d’excavació de l’aparcament, i que per tant desapareixeran aquests vestigis, que han estat documentats i recollits pels estudiosos. Però els paraigües s’hauran de treure al llarg del dia d’avui. El Centre d’Emergències de Catalunya informa que, d’acord amb la darrera actualització facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya, al migdia de dissabte, es manté la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya, l’INUNCAT, a deu comarques de l’est de Catalunya. Segons les seves dades, és probable que entre les 02.00 hores d’aquesta matinada i les 02.00 hores de la matinada de diumenge, es produeixin precipitacions que podrien acumular més de 100 litres en 24 hores a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva, Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Davant d’aquesta predicció, es recorda que cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. 

Segons les dades de què disposa Vilafranca Televisió, durant tot el dia d’ahir van caure 29 litres per metre quadrat. Amb aquestes ja han caigut a la Vila i fins aquest matí, en tot el 2008 uns 140 litres. Aquest divendres ha estat a més el dia més fred del que portem de primavera. <br />Per cert, que la darrera vegada en què van caure més litres en un sol dia va ser el 4 d’octubre de l’any passat amb 48 litres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: